Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

 Expoziția și filmele realizate de tinerii artiști ai Școlii de-Acasă va fi deschisă publicului larg până în data de 20 octombrie, în intervalul orar 09.00-14.30, la Muzeul Gazelor Naturale, situat pe str. Șoseaua Sibiului nr.5.Vă așteptăm cu drag! 

Lansarea colecțiilor Hipnoza și Geneza la Mediaș, aparținând psihologului Steluța Todea, s-a desfășurat în data de 27 martie a.c., într-o atmosferă familială și în prezența unui public numeros.

Vă invităm la lansarea cărții ,, Prăbușirea mitului Securității. Adevăruri ascunse despre generalul Iulian Vlad și istoria Securității regimului comunist din România " - o carte din istoria recentă, construită de doi istorici foarte cunoscuți pentru preocupările cercetării evenimentelor istorice din decembrie 1989, cu toate fațetele ei ascunse, cetățenilor ,,obisnuiți,, în scopul descoperirii de fiecare, a ADEVĂRULUI asupra evenimentului numit oficial ,,revoluția din decembrie ,89. Autorii, profesor universitar dr. Corvin Lupu si profesor universitar general (r)SRI dr. Cristian Troncotă, vor susține prezentarea si dezbaterea informațiilor cercetate și prezentate în cartea ce va fi lansată la Mediaș.

Așadar, de la ora 17.00, în data de 31 oct.2018, vă așteptăm la Muzeul Gazelor Naturale!

Expoziţia cu ceasuri de perete pictate manual intitulată ,,Plurivalențele unui simbol” va fi expusă pe simezele Muzeului Gazelor Naturale începând cu data de 03 decembrie 2018. Lucrările reprezintă bufnițele-un simbol al orașului Mediaș, toate fiind pictate în culori vii. Picturile sunt vernisate cu lac de protecție, care asigură o strălucire aparte, dar și o rezistență și protecție a culorilor în timp. Ceasurile funcționale sunt realizate de către doamna Gabriela Auer, care a urmat 2 ani (2012 și 2013) cursul de pictură și grafică, organizat de către Centrul de Cultură"Augustin Bena" din Alba Iulia, sub îndrumarea doamnei profesor Viorica Boitor. Expoziția este cu vânzare și va putea fi vizitată în perioada 3-10 ianuarie 2019, în intervalul orar 9:00-15:00, la Muzeul Gazelor Naturale, situat pe str. Șos.Sibiului nr.5. Vă așteptăm!

Expoziția “Dincolo de obiectiv” va fi vernisată la Muzeul Gazelor Naturale, în data de 2 noiembrie a.c., la ora 17.00 și va fi pe simeze până în data de 3 decembrie 2018. Protagonista expoziției este Cristina Popescu, născută la Iași, lucrează ca și geolog la Daflog Mediaș. Pasionată de fotografie, Cristina a absolvit în anul 2017 cursurile Salonului Școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu și susține cursuri la Clubul Copiilor Mediaș, în care cei mici primesc informații despre tainele fotografiei. Cristina Popescu a coordonat expoziția de fotografie intitulată “Energia inteligentă”, care a fost deschisă la Muzeul Gazelor în iunie 2018.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.