Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Proiect:,,Gazul Natural-Prieten sau Dușman”

Noi cunoaștem gazul natural ca prieten, dar acesta, în mâinile unor necunosctori se poate transforma în orice clipă într-un dușman. În cadrul acestui proiect dorim să îi învățăm pe elevi cum să evite incidentele neplăcute pe care gazul natural poate să le provoace. Elevilor le este expusă modalitatea de formare a gazelor naturale și procesele prin care acestea sunt aduse la suprafață, respectiv cum ajunge gazul natural în casele noastre. Elevii învață care este mirosul specific care trebuie să îi alarmeze că există scăpări de gaze, care sunt semnalele sonoare pe care un detector de gaze le emite, cum o scânteie poate determina aprinderea gazului și care sunt acțiunile pe care trebuie să le realizeze atunci când există suspiciunea prezenței gazului într-o încăpere. Educarea este mijlocul cel mai eficace de protejare și dezvoltare a unui om.

Proiectul are o frecvență lunară și se adresează elevilor.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.