Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Expoziţia cu ceasuri de perete pictate manual intitulată ,,Plurivalențele unui simbol” va fi expusă pe simezele Muzeului Gazelor Naturale începând cu data de 03 decembrie 2018. Lucrările reprezintă bufnițele-un simbol al orașului Mediaș, toate fiind pictate în culori vii. Picturile sunt vernisate cu lac de protecție, care asigură o strălucire aparte, dar și o rezistență și protecție a culorilor în timp. Ceasurile funcționale sunt realizate de către doamna Gabriela Auer, care a urmat 2 ani (2012 și 2013) cursul de pictură și grafică, organizat de către Centrul de Cultură"Augustin Bena" din Alba Iulia, sub îndrumarea doamnei profesor Viorica Boitor. Expoziția este cu vânzare și va putea fi vizitată în perioada 3-10 ianuarie 2019, în intervalul orar 9:00-15:00, la Muzeul Gazelor Naturale, situat pe str. Șos.Sibiului nr.5. Vă așteptăm!

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.