Tipărire
Accesări: 2063

Muzeul Gazelor Naturale Mediaş se alătură municipalităţii medieşene, prin manifestările organizate în această instituţie, şi care sunt dedicate Aniversării oraşului – împlinirea a 750 de ani de la prima atestare documentară a burgului medieval.
Astfel, la Muzeul Gazelor s-a desfăşurat în data de 11 august 2017, de la ora 11.00, Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a Comitetului Român pentru Istoria, Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST), ediţia de vară, intitulată ,, Mediaşul la 750 – Memoria istoriei “.
Au participat şi au susţinut lucrări de specialitate, având ca temă centrală oraşul Mediaş , profesori universitari, conferenţiari şi doctori în ştiinţe tehnice, care au vorbit despre aspecte importante ale Mediaşului din punct de vedere al ştiinţei şi tehnicii, aviaţiei, mari personalităţi medieşene, rolul de păstrător şi continuator de istorie a oraşului. Lucrările s-au desfăşurat în Sala de Conferinţe de la Muzeul Gazului, cei prezenţi aducându-şi încă o dată contribuţia la dezvoltarea şi păstrarea vie a memoriei istoriei medieşene.
Adresăm mulţumiri tuturor celor prezenţi, celor care au contribuit la organizarea manifestării din partea CRIFST, prof.dr.ing. Elena Helerea şi dr.ist.st. Liviu Sofonea.