Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Vă invităm să vizionați, un prim interviu din seria proiectului inițiat de către Muzeul Gazelor Naturale, care are ca și scop, promovarea istoriei industriei gazului natural. Este un interviu realizat cu dr. ing. Dumitru Chisăliță, în care s-a discutat despre primele consemnări istorice privind emanațiile de gaze, atât pe teritoriu actual al României cât și din întreaga lume.

Astăzi se împlinesc 109 ani de la prima erupție a gazelor naturale, la prima sonda de gaze – Sonda 2 Sărmășel - care a fost forata pe teritoriul actual al României și de care se leagă începuturile activității gaziere din România.

Va invitam sa vizionati, un interviu realizat cu Dr. Geolog Dorin Dordea, membru al International Association of Volcanology and Chemistry of Earth Interior (IAVCEI). Tema interviului: Vulcanii Terei, vulcanii Romaniei, mistere descifrate, mistere inca ascunse. Interviul realizat, este dedicat Zilei Mondiale a Geologiei.

Vă prezentăm fotografii din cadrul vernisajului expoziției ,,Tehnici de Fotografie", care a avut loc în data de 11 ianuarie, la Muzeul Gazelor Naturale. 
Expoziția este deschisă până în data de 25 ianuarie, în intervalul orar 09:00-15:30. Intrarea este liberă.Vă așteptăm!