Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Muzeul Gazelor Naturale a marcat Ziua Internațională a Poeziei, celebrată în data de 21 martie, împreună cu eleviii Școlii Gimnaziale nr.7 Mediaș, care au recitat creații literare proprii atât în limba română cât și în limbile engleză și franceză.În cadrul aceluiași eveniment, muzeograful Angela Păcean, le-a vorbit copiilor despre diversitatea lingvistică.

O nouă vânătoare de exponate, de data aceasta realizată împreună cu elevii clasei a-IV-a C, din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu" Mediaș.Aceștia au fost provocați să caute obiecte specifice industriei gazului natural, bazându-se pe anumite indicii și trasee.

  ,,Lumea Dinozaurilor" este noul proiect, inițiat de către Muzeul Gazelor Naturale, care prezintă viața pe pământ cu 65 milioane de ani în urmă și își propune să îi informeze pe elevi despre apariția dinozaurilor, clasificarea acestora, modalitatea de supraviețuire și dispariție.Întregul proiect prinde viață datorită dinozaurilor prezentați în format 3D. 

,,Lumea dinozaurilor" a fost descoperită împreună cu elevii clasei a-II-a A din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu" Mediaș. Copiii au aflat informații referitoare la clasificarea, modalitate de supraviețuire și dispariția dinozaurilor. Întreagul proiect a prins viață datorită unor proiecții holografice ale reptilelor preistorice acestea, fiind însoțite de sunetele pe care acestea le emiteau.

Muzeul Gazelor Naturale a inițiat un nou atelier de creație. Proiectul ,,Științele Naturii" are ca și scop cunoașterea și promovarea țării noastre prin prisma gazelor naturale.Acțiunea se va desfășura periodic la Muzeul Gazelor Naturale și va cuprinde diferite teme. Tema proiectului organizat în luna februarie s-a numit:,,Vulcanii noroioși-creații ale gazelor naturale".  

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.
Sunt de acord Nu sunt de acord